úterý 7. prosince 2010

degustace




Dnes jsme ve škole ochutnávali pět druhů suši, deset druhů sýra, jelení, daňčí a mufloní maso, ukrajinské speciality- jakési taštičky plněné višněma, uvařené a zalité smetanou, masové bramboráky s žampionovou omáčkou- taktéž podle ukrajinského receptu a nakonec jsme jedli tatarský národní pokrm, jehož jméno jsem samozřejmě zapomněla, ale bylo to něco na způsob pirožků, do jejichž těsta se přidává vodka a plní se masem a zeleninou.
A ještě jsme k tomu přikusovali linecké koláčky.
Jedna ze světlých chvilek studia.

Nevím o žádném jídle, které bych nejedla a skoro všechno mi chutná, takže já si o těchto hodinách chrochtám jak prase v bukvicích.
Ale upřímně...suši mě nenadchlo. A vysoká zvěřina trochu zapáchá a trochu mi připomíná chuť jater. Oproti tomu ukrajinská kuchyně vypadá dost slibně, asi se na ní podívám důkladněji. Tatarské "pirožky" mi připadají jako příjemnější příbuzný pizzy. A nejlepší sýr byl dnes ten kozí francouzský.

Neměla jsem s sebou foťák (jaká škoda!), příště to napravím.

Přiložené fotky jsou z Aše od Vietnamců, kteří vaří nejlepší Pho na světě. Asi proto, že původně tato "restaurace" nebyla vůbec určena pro veřejnost, ale pouze jako jídlena vietnamským trhovcům. Tudíž zde lze zažít "opravdovou" asijskou kuchyni. Prostředí nic moc, nebudeme si nic nalhávat, ale Bůh veleb tamního kuchaře!!!

1 komentář: